З України намагалися вивезти деталі до бойових літаків: СБУ затримала ділків

Один із ділків намагався продати до країни ЄС комплектуючі до оптико-електронної системи наведення винищувачів МіГ-29. .
З України намагалися вивезти деталі до бойових літаків: СБУ затримала ділків
Двоє ділків хотіли вивезти з України деталі до бойових літаків / ssu.gov.ua

Служба безпеки запобігла спробам нелегального вивезення за межі України високотехнологічного авіаобладнання. Затримано двох ділків, які намагалися приховано відправити за кордон українські зразки комплектуючих для бойової авіації. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Серед вилученого устаткування, яке входить до прицільної системи винищувачів.

Так, у Кропивницькому затримано місцевого жителя, який планував налагодити міжнародний канал нелегального переправлення за кордон товарів військового призначення.

"Для "першого разу" ділок намагався продати до країни ЄС комплектуючі до оптико-електронної системи наведення винищувачів МіГ-29. Щоб переправити "посилку" за кордон, він хотів оформити її через популярний сервіс поштового зв'язку, вказавши недостовірні дані в митній декларації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Проте співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали на спробі відправки авіаобладнання.

Клієнтами фігуранта були "перекупи" технологічного устаткування, які хотіли перепродати його за вищу ціну.

У Полтавській області викрито ще одного ділка, який хотів реалізувати за кордон запчастини до авіаційної техніки.

Читайте також:

Насамперед йшлося про комплектуючі до ударних гелікоптерів Мі-24 та корабельних гвинтокрилів Ка-27.

"Щоб знайти клієнтів, зловмисник розміщував рекламні інтернет-оголошення на міжнародних торговельних платформах. Знайшовши іноземного "замовника", фігурант готував для нього поштове відправлення, яке оформив як "цивільне" обладнання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Співробітники СБУ затримали ділка під час відправлення "посилки". При обшуку в його помешканні виявлено додаткове обладнання, яке фігурант готував для відправки за кордон.

На підставі зібраних доказів фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує тюремне ув'язнення.

Раніше ми писали, що в Кіровоградській області ліквідували схему незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення, що піддаються експортному контролю. Йдеться про допоміжні газотурбінні двигуни та навігаційну апаратуру для багатоцільових гвинтокрилів Мі-8.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK