СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи України та ЄС

Ділки пропонували своїм клієнтам підроблені документи для "легалізації" в зарубіжних країнах, зокрема в Євросоюзі.
СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи України та ЄС
В Україні викрили мережу підпільних типографій / ssu.gov.ua

Правоохоронці нейтралізували злочинну організацію, яка масово підробляла та продавала документи України і Євросоюзу. У різних регіонах України затримано дев'ятьох учасників угруповання. Про це повідомила Служба безпеки.

Читайте також:

"Фігуранти пропонували своїм клієнтам підроблені документи для "легалізації" в зарубіжних країнах, зокрема в Євросоюзі. Йдеться про фальшиві паспорти, посвідки на тимчасове проживання в ЄС, а також водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію авто", - йдеться в повідомленні.

Вартість таких "послуг" становила від 300 до 700 американських доларів. Сума залежала від виду та кількості підробок. Задокументовано, що за добу зловмисники "штампували" до пів сотні замовлень.

Читайте також:

За даними слідства, злочинна організація діяла на території Київської, Закарпатської, Харківської, Одеської, Сумської та Дніпропетровської областей. При цьому підпільні типографії були облаштовані в орендованих квартирах та власних помешканнях фігурантів у Харкові та Мукачеві.

Там зловмисники встановили спеціальне комп'ютерне обладнання та принтери для друку на пластикових картках із використанням голографічної плівки. Готову продукцію вони пропонували в спеціально створених телеграм-каналах, а її відправлення замовникам здійснювали через поштові сервіси.

Читайте також:

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів та в їхніх підпільних цехах правоохоронці виявили:

  • підроблені документи, відбитки печаток та штампів;
  • обладнання для виготовлення підробки;
  • комп'ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи з доказами злочинної діяльності;
  • банківські картки, на які надходили кошти від продажу фальшивок.

Читайте також:

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 199, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Одному з організаторів, який переховується за кордоном, заочно повідомлено про підозру за такими ж статтями.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала підпільну типографію, де виготовляли фальшиві паспорти для "легалізації" росіян в Україні та ЄС.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK