Оборонний союз: хто зі світових гігантів-зброярів уже в Україні

До виробництва зброї в Україні планують приєднатись близько 100 концернів.
Оборонний союз: хто зі світових гігантів-зброярів уже в Україні
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

До виробництва зброї в Україні приєдналося близько 100 концернів із 20 країн. Проте офіційного списку компаній поки що немає. Водночас, у відкритих джерелах можна знайти інформацію про те, хто зі світових гігантів-зброярів уже відкрив виробництво чи збирається це зробити в Україні.

Про це пише «Бізнес Цензор», аналізуючи ТОП 5 збройових концернів, які вже працюють чи збираються працювати в Україні.

Rheinmetall

На Заході України зараз уже функціонує центр з ремонту техніки концерну, зокрема гусеничного машини піхоти Marder. Також компанія минулої осені започаткувала з українським Укроборонпромом спільне підприємство Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC. Планують виготовляти: спеціальні службові машини, БТР Fuchs, БМП Lynx, танк Panther.

Запустити виробництво БТР Fuchs планується до кінця літа 2024, БМП Lynx - на літо 2025 року. Виробляти танки німецький концерн планує на базі підприємств, що вже існують в Україні.

Читайте також:

BAE Systems

Британська компанія відкрила офіс у Києві та створила спільне підприємство Планує займатися ремонтом військової техніки, а згодом створити власну виробничу базу. BAE Systems виробляє, зокрема, бойову машину піхоти Bradley та МП CV90, 155-мм багатоцільову самохідну артилерійську установку FH77 BW L52 Archer, самохідну гаубицю М109, М2, 55-мм високоточний керований реактивний снаряд.

Babcock

Британська військова компанія Babcock, що спеціалізується на управлінні складними активами та інфраструктурою, надає інженерні послуги з нацбезпеки та оборони, у грудні минулого року відкрила офіс у Києві. В Україні ремонтуватиме та підтримуватиме британську військову техніку, передану нашій країні. Для цього міноборони Великобританії уклало контракт із компанією більш ніж на 50 млн фунтів.

Крім того, два протимінні кораблі класу Sandown її виробництва були передані ВМФ Україні та отримали назви Cherkasy та Chernihiv. Однак до завершення війни суди будуть поза нашою країною, і зараз залучені до багатонаціональних навчань під українським прапором.

KNDS

Франко-німецька група зброї KNDS оголосила про створення в Україні дочірньої компанії. У концерн входить німецька Krauss Maffei Wegmann та компанія Nexter із Франції. Nexter є виробником самохідної артилерійської установки Caesar. Для України у 2024 році буде зроблено близько 80 таких артустановок. Заплановано відкриття центру технічного обслуговування САУ Caesar та 3D-друк запчастин. Україна також матиме ліцензію на виробництво 155 мм боєприпасів.

Roshel

Канадський виробник бронеавтомобілів Roshel має намір відкрити виробництво в Україні. Новий завод має створити сотні робочих місць.

Раніше ми писали про те, що Укроборонпром та Rheinmetall відкрили перший спільний цех в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK