Україна відновить продаж електроенергії за кордон, але є умова

З 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.
Україна відновить продаж електроенергії за кордон, але є умова
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Очікується, що це станеться вже 25 серпня, повідомляє пресслужба Укренерго.

Читайте також:

Відучора в Україні почала спадати спека, і на ранок п'ятниці суттєво знизилось споживання. Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі в денні години, коли активно працюють сонячні електростанції.

"Задля уникнення аварій енергосистема має працювати збалансовано - кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої", - йдеться в повідомленні.

Енергетики пояснили, що способів подолання профіциту може бути два:

  • обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
  • відновлення експорту електроенергії в денні години.

Читайте також:

Враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.

"Уже завтра буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії", - розповіли в компанії.

Читайте також:

Зазначається, що експорт буде відбуватись виключно в період профіциту - під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснюватися не буде.

Раніше ми писали, що 23 серпня після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива до енергосистеми України підключили ще один атомний блок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK