Перший індустріальний парк в Україні отримав гроші від держави: які умови

Першим державне фінансування отримав індустріальний парк у Дніпрі.
Перший індустріальний парк в Україні отримав гроші від держави: які умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні перший індустріальний парк отримав фінансування за державною програмою стимулювання розвитку індустріальних парків у рамках політики "Зроблено в Україні".  Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Першим таке фінансування отримав індустріальний парк у місті Дніпрі. Керуюча компанія парку звернулася з запитом на виділення 150 млн гривень із необхідних 326,9 млн для будівництва трансформаторної підстанції.

Як розповіли в Мінекономіки, програма передбачає фінансування до 150 млн гривень для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури. Кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури. 

Читайте також:

Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

"Підрахунки показують, що 1 гектар індустріального парку дозволяє створити 50 нових робочих місць, а $1 державних інвестицій в інфраструктуру індустріальних парків - залучити $6 додаткових приватних інвестицій", - зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, програма передбачає запобіжники та чіткі вимоги до заявників, що гарантує ефективне використання коштів. 

Читайте також:

Так, для захисту інтересів держави встановлено запобіжники: заявники зобов'язані протягом трьох років побудувати на території парку не менше 5000 квадратних метрів промислових будівель та залучити щонайменше двох учасників. 

Раніше ми писали, що в Новояворівській територіальній громаді Львівської області з'явиться новий індустріальний парк "Технологій та бізнесу".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK