Вивели "в тінь" мільйони гривень: брати екснардепів Медведчука та Козака отримали підозру

Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років.
Вивели "в тінь" мільйони гривень: брати екснардепів Медведчука та Козака отримали підозру
Братам Медведчука й Козака повідомили про підозру / ssu.gov.ua

Братам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука й Тараса Козака, яких підозрюють у держзраді, повідомили про підозру у фінансових махінаціях. Наразі всі четверо переховуються за межами України та здійснюють підривну діяльність на користь РФ, розповіли в Службі безпеки.

Читайте також:

"Слідством встановлено, що Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років. Йдеться про умисно виведені "в тінь" мільйони гривень, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків" , - йдеться в повідомленні.

За оперативними даними, ці кошти були спрямовані для фінансування війни РФ проти України.

Для реалізації оборудки фігуранти задіяли львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою вони управляли як бенефіціарні власники. За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції й нелегально продавав третім особам.

Читайте також:

Так учасники "схеми" ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію. Для цього директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Зазначається, що ініційована СБУ судово-економічна експертиза підтвердила факти нанесення державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Дії їхніх спільників: директора й бухгалтера підконтрольної компанії, які перебувають в Україні - додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 КК України. Зловмисникам загрожує тюремне ув'язнення.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань викрили махінації з генераторами для військових більш як на 5 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK