Через війну без роботи залишилося майже 5 млн українців - ООН

Криза в Україні може призвести до перебоїв на ринку праці в сусідніх країнах.
Через війну без роботи залишилося майже 5 млн українців - ООН
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну близько 4,8 млн українців залишилися без роботи. Якщо бойові дії загостряться, цифра може зрости до 7 млн осіб. Про це свідчить звіт Міжнародної організації праці (МОП) при ООН.

За даними дослідження, якщо війна припиниться найближчим часом, то вдасться швидко відновити 3,4 млн робочих місць.

Зазначається, що українська економіка серйозно постраждала від російської агресії.

Читайте також:

"З 24 лютого понад 5,23 млн українців бігли до сусідніх країн. З загальної кількості біженців близько 2,75 млн осіб працездатного віку. З них 43,5%, або 1,2 млн осіб, раніше працювали, втратили роботу або звільнилися" , - наголосили аналітики.

Водночас криза в Україні може призвести до перебоїв на ринку праці в сусідніх країнах. Зокрема, в Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині.

Читайте також:

"Якщо бойові дії продовжаться, українські біженці будуть змушені залишатися за кордоном довше, що чинитиме додатковий тиск на ринок праці та системи соціального захисту в сусідніх державах і збільшить безробіття в багатьох із них", - додали в МОП.

Раніше ми писали, що кожен четвертий працездатний біженець з України вже працевлаштувався в Польщі. У базі даних PESEL (ідентифікаційний номер) зареєстровано 400 тисяч людей працездатного віку з України. Понад 100 тисяч із них уже легально працюють у Польщі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK