На одну вакансію до 70 претендентів: Кого шукають роботодавці в Києві

За видами економічної діяльності найбільше вакансій налічується у сфері адміністративного обслуговування, охорони здоров'я, в освіті.
На одну вакансію до 70 претендентів: Кого шукають роботодавці в Києві
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За даними статистики, у столиці України на одну вакансію претендують 10 безробітних. Однак ситуація в усіх галузях різна. Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.

Найбільша невідповідність між попитом та пропозицією на робочу силу в професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед службовців та керівників (на 1 вакансію претендують 69 осіб), технічних службовців (58), фахівців (11 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (10 осіб).

Читайте також:

За видами економічної діяльності найбільше навантаження на вільне робоче місце зафіксовано у сферах постачання електроенергії, фінансової й страхової діяльності, інформації й телекомунікації, розміщення й харчування, у будівництві.

"Гостра нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, менеджерів різних спеціалізацій, продавців-консультантів, водіїв автотранспортних засобів, комірників, адміністраторів, керівників різного рівня та продавців", - йдеться в повідомленні.

При цьому станом на 1 липня 2022 року за видами економічної діяльності найбільше вакансій налічується у сфері адміністративного обслуговування (17%), охорони здоров'я (15%), в освіті (13%), на підприємствах переробної промисловості (12%), в оптовій та роздрібній торгівлі (9%).

Читайте також:

У професійному розрізі найбільше пропозицій із працевлаштування існує для слюсарів, електромонтерів, електрогазозварників, малярів, робітників із комплексного обслуговування й ремонту будинків. Непогані шанси в учителів, лікарів, фармацевтів, інженерів, економістів

"Як завжди, у ціні водії, фрезерувальники, токарі, оператори верстатів із програмним управлінням, трактористи, машиністи. Затребувані також сестри та брати медичні, вихователі, соціальні працівники. Не обійтися й без робітників із комплексного прибирання будинків, двірників, прибиральників, вантажників, підсобних робітників. Потрібні також швачки, кухарі, помічники вихователя", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що за підсумками 5 місяців 2022 року українцям найскладніше знайти роботу у сфері фінансів та страхування.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK