Зарплати в Україні: Кому у вересні платили найбільше

П’ятірка професійних сфер-лідерів за розміром середньої заробітної плати у вересні дещо змінилася.
Зарплати в Україні: Кому у вересні платили найбільше
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Початок бізнес-сезону показав стримано оптимістичну ситуацію з зарплатами. Дві третини професійних сфер або утримали зарплати на попередньому рівні, або підвищили оклади у відкритих вакансіях. Про це свідчать дані експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua.

Читайте також:

Зазначається, що п’ятірка професійних сфер-лідерів за розміром середньої заробітної плати у вересні дещо змінилася. ІТ-сфера та вищий менеджмент залишилися на верхівці рейтингу. На третьому місці за розміром середньої зарплати на початку осені опинилася сфера закупівель, консалтинг спустився на четверту сходинку. На п'ятій позиції галузь мас-медіа та мистецтва.

grc.ua

Водночас перелік сфер із найнижчими середніми зарплатами у вересні залишився незмінним. Хоча у всіх цих областях відбулося підвищення середніх зарплат від 18% до 31%.

Так, найменшу зарплату пропонують у відкритих вакансіях студентам та спеціалістам без досвіду роботи - у середньому 10 700 грн. Домашньому персоналу пропонують 11 500 грн, місяць тому було 8800 грн. У сфері HoReCa середня зарплата залишилася без змін на рівні 13 900 грн.

Читайте також:

Охоронцям стали пропонувати у вересні на 21% вищі зарплати - 14 800 грн. Представникам робітничих професій у середньому пропонують 15 500 грн, що на 18% вище, порівнюючи з серпнем (13 100 грн).

Також не надто високі зарплати у сфері продажу. Незважаючи на те, що продавці, касири, адміністратори торгових залів, а також менеджери з продажу є найбільш затребуваними працівниками, їхня середня зарплата одна з найнижчих на ринку. У вересні роботодавці готові платити цим спеціалістам у середньому 17 000 грн.

grc.ua

Раніше ми писали, що майже половина ІТ-фахівців не планує у цьому році міняти роботу, а 40% працевлаштованих загалом бояться звільнення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK