Мінекономіки: Безробіття в Україні становитиме 30% до кінця року

Наразі одним із викликів для уряду є вирішення проблем із безробіттям, а саме працевлаштування громадян та повернення їх із-за кордону.
Мінекономіки: Безробіття в Україні становитиме 30% до кінця року
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні рівень безробіття становитиме 30% до кінця 2022 року. Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко під час V українсько-німецького економічного форуму, передає "Укрінформ".

Читайте також:

"До кінця року ми очікуємо достатньо високий рівень безробіття - до 30%", - сказала Свириденко.

За її словами, наразі одним із викликів для уряду є вирішення проблем із безробіттям, а саме працевлаштування громадян та повернення їх із-за кордону. Уряд спрямовує всі свої зусилля на підтримку малого бізнесу, додала міністр.

"Питання працевлаштування має бути покрите опікою держави", - зазначила чиновниця.

Читайте також:

Свириденко наголосила, що одним із викликів, які стоять перед Україною, є стабілізація макроекономічної ситуації. Наразі інфляція в Україні становить 24,6%, до кінця року очікується на рівні 30%, а падіння економіки прогнозується на рівні 30%.

"Для нас збереження нормального функціонування економіки - це завдання не менш важливе, ніж отримання перемоги", - підсумувала міністр.

Раніше ми писали, що початок бізнес-сезону показав стримано оптимістичну ситуацію з зарплатами. Дві третини професійних сфер або утримали зарплати на колишньому рівні, або підвищили оклади у відкритих вакансіях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK