Виїзд за кордон чоловіків-артистів: МКІП посилило вимоги

Мінкульт офіційно підтвердив посилення правил виїзду за кордон для чоловіків-артистів.
Виїзд за кордон чоловіків-артистів: МКІП посилило вимоги
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Міністерство культури та інформаційної політики України може сприяти у виїзді за кордон митців, артистів, музикантів та журналістів лише за наявності відповідних документів, зокрема, військово-облікових. Про це повідомили в МКІП.

Читайте також:

Зазначається, що Мінкульт може надавати митцям, творцям, художникам, артистам, музикантам й журналістам листи сприяння щодо перетину кордону, якщо вони належать до сфери культури й інформації та мають за мету виїзду захист і популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені, з обов'язковим поверненням у країну.

"З метою запобігання випадкам зі зловживанням, таких, наприклад, як з Андрієм Щегелем та режисером Тарасом Голубковим, МКІП разом із правоохоронними органами було змушене ініціювати посилення вимог для виїзду за кордон чоловіків призовного віку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У відомстві додали, що єдиним додатковим документом до попереднього переліку обов'язкових документів, які потрібно надати МКІП для підготовки листа сприяння щодо перетину кордону, стали військово-облікові документи. Вони мають бути в кожного чоловіка призовного віку, а їхня відсутність є порушенням законодавства.

Раніше ми писали, що рішенням уряду розширені категорії жінок та чоловіків серед держслужбовців, які можуть виїхати за кордон під час воєнного стану в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK