Захисники України, поранені та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери на навчання

Ініціатива покликана збільшити можливості для інтеграції в ринок праці відповідних категорій населення та залучення до відбудови країни.
Захисники України, поранені та люди з інвалідністю зможуть отримати ваучери на навчання
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Уряд вніс зміни до постанови №207 від 20.03.2013 "Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці". Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 21 березня. Про це повідомили в Мінекономіки.

"Зміни передбачають, що захисники й захисниці, звільнені з військової служби після участі в бойових діях, особи, які отримали поранення, особи з інвалідністю зможуть отримувати ваучери на навчання в розмірі до 26 840 гривень. Такі категорії осіб отримають можливість здобути нові знання й навички в одному з закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти", - розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

За її словами, перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, включає будівництво та цивільну інженерію, кібербезпеку, інженерію програмного забезпечення та інші напрямки, визначені Мінекономіки.

"Така ініціатива уряду покликана збільшити можливості для інтеграції в ринок праці та підприємництво відповідних категорій населення й для долучення до відбудови України", - додала Бережна.

Читайте також:

Зазначається, що новий порядок визначає перелік документів, які подаються для підтвердження права на отримання ваучера. Постанова затверджує нові форми заяви про надання ваучера, форму ваучера, а також передбачає можливість подання заяви про надання ваучера як у паперовій, так і в електронній формі.

Як пояснили в міністерстві, ваучер - це документ встановленого зразка, що надає особі право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації в закладах освіти чи в роботодавця тощо.

Раніше ми писали, що Кабмін запропонує програми для створення та розвитку бізнесу й активні програми зайнятості для працевлаштування ветеранів, зокрема людей із набутою внаслідок війни інвалідністю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK