Альтернатива ЗНО: в Україні визначили дати проведення мультипредметного тесту

Тестування проходитиме у дві сесії.
Альтернатива ЗНО: в Україні визначили дати проведення мультипредметного тесту
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2023 році в Україні абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) як альтернативу традиційному зовнішньому незалежному оцінюванню (ЗНО). За його результатами вступатимуть до вишів. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Як розповіли у відомстві, тестування проходитиме у дві сесії. Основна триватиме з 5 до 23 червня, додаткова - з 11 до 24 липня.

Читайте також:

Ті, хто планують взяти участь в основній, повинні з 3 квітня до 3 травня створити персональні е-кабінети та подати необхідні документи для участі. Додатковий період реєстрації триватиме з 5 до 12 червня. Тоді зможуть зареєструватися ті, хто весною не зміг це зробити з поважних причин або ж отримав відмову.

Завантажити запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування, учасники основного періоду зможуть не пізніше ніж за 10 днів до її початку. А от додаткового - не пізніше ніж за 3 дні.

Читайте також:

Результати першого етапу НМТ можна буде переглянути в персональних е-кабінетах до 28 червня, другого - до 29 липня.

У міністерстві нагадали, що жителів тимчасово окупованих територій будуть збережені всі пільги щодо вступу до навчальних закладів для здобуття передвищої та вищої освіти. А для жителів із територій активних бойових дій застосування пільг буде визначено в травні з урахуванням поточної ситуації.

Раніше ми писали, що в Україні учні 4-х та 9-х класів звільнені від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK