Реєстрація та облік безробітних в Україні: у центрі зайнятості розповіли про зміни

Що змінилося в реєстрації та обліку безробітних.
Реєстрація та облік безробітних в Україні: у центрі зайнятості розповіли про зміни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні набув чинності новий порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, котрі шукають роботу. Які зміни передбачені, розповіли в Державному центрі зайнятості.

Читайте також:

Так, тепер заяву про набуття/поновлення статусу зареєстрованого безробітного або його припинення можна подати через вебпортал або мобільний застосунок "Дія", а також шляхом особистого звернення до найближчого центру зайнятості.

Зазначається, що статус може набути член добровольчого формування територіальної громади, який відповідно до законодавства уклав контракт добровольця територіальної оборони на безоплатній основі.

Читайте також:

Днем подання заяви про надання (поновлення) статусу та заяви про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю вважається дата їх реєстрації в центрі зайнятості. Рішення про призначення статусу або перереєстрації призначається в той же день.

Для отримання статусу особі необхідно надавати військово-обліковий документ. Учасники бойових дій подають посвідчення учасника бойових дій.

У центрі зайнятості документи можна пред'явити як у паперовому, так і в електронному вигляді. При цьому паперові копії цих документів не вимагаються.

Читайте також:

Для визначення можливостей працевлаштування, ступеню мотивації людини до пошуку роботи проводиться профілювання як осіб, що шукають роботу (за потреби), так і зареєстрованих безробітних. За результатами такої оцінки для зареєстрованих безробітних складається індивідуальний план працевлаштування. Відмова від його підписання є підставою для припинення статусу.

За сприянням у працевлаштуванні людина може звернутися до будь-якого центру зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання (перебування). Виняток для внутрішньо переміщених осіб, які можуть зареєструватися як безробітні лише в центрі зайнятості за місцем реєстрації як ВПО. 

Раніше ми писали, що Національний банк України прогнозує поступове скорочення рівня безробіття, починаючи вже з 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK