На одне робоче місце претендують до 8 осіб: що відбувається на ринку праці в Україні

Спостерігається професійно-кваліфікаційний дисбаланс та окремі відмінності між попитом та пропозицією робочої сили.
На одне робоче місце претендують до 8 осіб: що відбувається на ринку праці в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні в травні на одне вільне робоче місце в середньому претендували 3 безробітних. Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

Читайте також:

Так, за даними відомства, минулого місяця на одне вільне робоче місце в середньому претендували 3 безробітні особи, зокрема серед кваліфікованих робітників сільського господарства - 8 осіб, технічних службовців - 7 осіб, службовців та керівників - 6 осіб, працівників сфери торгівлі та послуг - 6 осіб, представників найпростіших професій - 5 осіб.

"Спостерігається професійно-кваліфікаційний дисбаланс та окремі відмінності між попитом та пропозицією робочої сили", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що на початок червня 2023 року в базі даних Держслужби зайнятості зареєстровано 40 тис. вакансій. На "Єдиному порталі вакансій" налічується майже 200 тис. вакансій.

Найбільше вакансій подається роботодавцями до служби зайнятості для працевлаштування:

  • кваліфікованих робітників з інструментом (швачка, електромонтер із ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-ремонтник, слюсар-сантехнік, електрогазозварник, пекар, слюсар-електрик);
  • робітників з обслуговування устаткування та машин (водій, тракторист-машиніст с/г виробництва, токар, оператор заправних станцій, машиніст екскаватора, водій навантажувача, фрезерувальник, оператор верстатів, машиніст крана);
  • професіоналів (учитель, вихователь, фармацевт, інженер, лікар, психолог, інженер з охорони праці);
  • працівників сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, охоронник, офіціант, соціальний робітник, перукар, молодша медична сестра). 

Раніше ми писали, що в Україні ситуація на ринку праці поступово покращується. Проте зростає рівень невідповідності між тим, що потрібно роботодавцям, і тим, що можуть запропонувати працівники.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK