Визначено перші профтехи, де навчатимуть професій для відбудови України

Найбільш популярними напрямками є сільське господарство, громадське харчування, промисловість та машинобудування, будівництво та автотранспорт.
Визначено перші профтехи, де навчатимуть професій для відбудови України
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні визначили перші 72 профтехи, які отримають 500 млн грн державних коштів на оновлення майстерень. Заклади допоможуть ефективно та якісно опановувати найбільш необхідні професії для країни. Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

Читайте також:

"Трансформація закладів відбувається в межах проєкту #100 майстерень. Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі", - йдеться в повідомленні.

Решту 28 профтехів, майстерні яких буде оновлено за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, ще обирають. 

Читайте також:

Найпопулярніші напрями, за якими будуть створені майстерні в 72 профтехах: 

  • сільське господарство - 14 майстерень; 
  • громадське харчування - 10 майстерень;
  • промисловість та машинобудування - 7 майстерень;
  • будівництво та автомобільний транспорт - 6 майстерень.

Читайте також:

Майстерні будуть також створені за такими профілями, як зварювання, металообробка, деревообробка тощо. 

"Проєкт #100 майстерень - це можливість уже зараз сформувати якісну та ефективну базу для навчання майбутніх професіоналів. Як результат, у подальшому вплинути на потреби економіки й бізнесу. Також ми розуміємо, яких фахівців не вистачає на ринку праці та які професії будуть затребувані для відбудови та відновлення країни", - зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, мета проєкту - створити умови для підготовки фахівців, яких сьогодні критично бракує на ринку праці. Водночас дати поштовх для розвитку профтехосвіти загалом

"Зрештою, найбільше майстерень буде створено за напрямами сільського господарства та громадського харчування. Це ті сфери, де ми потребуємо фахівців уже тут і зараз. Крім цього, у пріоритеті машинобудування, будівництво та автомобільний транспорт", - додав міністр.

Читайте також:

Також цьогоріч буде створено дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів, тобто оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати в 2024 році.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України запроваджує нову форму навчання та процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK