Роботодавці в Україні зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців: що відомо

У Мінекономіки пропонують роботодавцям безпосередньо впливати на підготовку потрібних їм фахівців у центрах профтехосвіти.
Роботодавці в Україні зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців: що відомо
Ілюстративне фото / Getty Images

Підприємці в Україні отримали можливість впливати на підготовку потрібних їм фахівців у центрах профтехосвіти через залучення до наглядових рад ЦПТО. Це допоможе підвищити ефективність навчальних центрів та сприятиме зростанню конкурентоспроможності українців на ринку праці, заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Сьогодні маємо серйозні виклики на ринку праці, серед яких структурне безробіття. З одного боку, значна частина українців не може знайти роботу, оскільки їхній професійний рівень та навички не відповідають запитам роботодавців, з іншого - бізнес скаржиться на брак кадрів", - розповіла вона. 

За словами Бережної, вирішенням цієї проблеми може стати перенавчання людей на нові професії та спеціальності, які є актуальними і затребуваними. 

Читайте також:

"Саме тому ми пропонуємо роботодавцям безпосередньо впливати на підготовку потрібних їм фахівців у центрах профтехосвіти через долучення до наглядових рад ЦПТО. Навчальні центри мають готувати тих фахівців, які потрібні на ринку праці саме зараз", - зазначила вона.

Заступниця міністра повідомила, що 7 членів наглядової ради центру профтехосвіти представлятимуть бізнес, також до її складу ввійдуть представники центру зайнятості та місцевої влади. Члени наглядової ради безпосередньо впливатимуть на підготовку фахівців у ЦПТО, зможуть коригувати навчальні програми згідно запитів бізнесу, замовляти підготовку спеціалістів за новими професіями, потрібними в регіоні. 

Роботодавці можуть замовити підготовку фахівців у ЦПТО Держслужби зайнятості на наявні вакансії або на вакансії, які з'являться в них найближчим часом. Також вони можуть відправити на навчання новій професії або підвищення кваліфікації вже працюючих у них співробітників, але за власні кошти. 

Читайте також:

На сьогодні в Україні працюють 8 центрів профтехосвіти Держслужби зайнятості: в Одесі, Полтаві, Дніпрі, Рівному, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Сумах. У центрах навчають спеціалістів за 97 робітничими професіями та понад 400 напрямками підвищення кваліфікації.

З початку 2024 року навчання в центрах профтехосвіти пройшли 20 тисяч фахівців.

Раніше ми писали, що понад 200 українок пройшли навчання та отримали професію водійок вантажівок й автобусів у рамках проєкту Reskilling Ukraine.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK