Найбільше прокурорів з інвалідністю в Черкаській та Хмельницькій областях - Офіс Генпрокурора

В Офісі Генерального прокурора триває службове розслідування щодо можливого залучення прокурорів під час отримання групи інвалідів.
Найбільше прокурорів з інвалідністю в Черкаській та Хмельницькій областях - Офіс Генпрокурора
Офіс генпрокурора рахує кількість прокурорів-інвалідів / Колаж: dengi.ua

Станом на 23 жовтня найбільший відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, було виявлено в Черкаській та Хмельницькій областях. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, в ОГП триває службове розслідування щодо можливого залучення прокурорів під час отримання групи інвалідності. Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов'язані з отриманням прокурорами статусу особи з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду.

За попередніми даними службового розслідування, вищий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій.

Читайте також:

Згідно з інформацією на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

На Хмельниччині такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 груп інвалідності отримали до повномасштабного вторгнення.

Читайте також:

В останній прокуратурі в Офісі Генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Також у 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групу інвалідності, менша на 5% від загальної чисельності, ще в 11 прокуратурах - від 5 до 10%.

В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті.

gp.gov.ua

Читайте також:

"По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як у межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що у 2024 році 64 чиновники медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) отримали підозри в скоєнні злочинів, ще 9 осіб уже засуджено. Крім того, з ініціативи СБУ скасовано 4106 висновків про інвалідність, які призначаються на підставі фіктивних документів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK