Пальне в Україні подорожчає: Кабмін дозволив АЗС збільшити націнку

Для дизельного пального розмір надбавки зріс з 5 до 7 грн із урахуванням ПДВ (на 40%), а для бензинів - з 4,55 до 6,50 грн із урахуванням ПДВ (на 42,8%).
Пальне в Україні подорожчає: Кабмін дозволив АЗС збільшити націнку
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України підвищив граничний рівень торгових надбавок на бензини та ДП. Таке рішення було ухвалено з метою запобігання дефіциту пального на АЗС. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"З метою запобігання дефіциту палива, що реалізується через мережу автозаправних станцій, Кабмін ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торгових надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зокрема для дизельного пального розмір надбавки зріс з 5 до 7 грн із урахуванням ПДВ (на 40%), а для бензинів – з 4,55 до 6,50 грн із урахуванням ПДВ (на 42,8%).

При цьому Кабмін продовжив термін дії порядку застосування граничного рівня торговельної надбавки на продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість, на весь період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування.

Публикация Тараса Мельничука в Telegram
Публикация Тараса Мельничука в Telegram

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається дефіцит палива для авто. Тож бензин та ДП на автозаправних станціях відпускають із певними обмеженнями.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK