ЄС ухвалив шостий пакет санкцій проти Росії: Які обмеження включає

Євросоюз забороняє імпорт російської нафти до ЄС і цим скорочує величезне джерело доходів для Росії.
ЄС ухвалив шостий пакет санкцій проти Росії: Які обмеження включає
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У п'ятницю, 3 червня, Рада Європейського союзу ухвалила рішення запровадити шостий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії та Білорусі. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Читайте також:

"Ми забороняємо імпорт російської нафти в ЄС і тим самим скорочуємо величезне джерело доходів для Росії. Ми відключаємо більше ключових російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT. Ми також запроваджуємо санкції проти тих, хто несе відповідальність за звірства в Бучі та Маріуполі, та забороняємо більше дезінформаторів, які активно сприяють військовій пропаганді президента Путіна", - заявив Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Читайте також:

Узгоджений пакет санкцій включає низку обмежень, а саме:

  1. Нафта. Заборона на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії до ЄС. Поетапна відмова від російської нафти займе від 6 до 8 місяців. При цьому передбачений тимчасовий виняток для імпорту сирої нафти трубопроводом до країн ЄС, які через своє географічне розташування не мають життєздатних альтернативних варіантів.
  2. De-SWIFTing. Відключення від SWIFT Сбербанку, Московського кредитного банку та Россільгоспбанку, а також Білоруського банку розвитку.
  3. Мовлення. Заборона мовлення в ЄС трьох російських державних телеканалів: "Росія РТР/РТР Планета", "Росія 24" та "Міжнародний ТВ Центр".
  4. Експортні обмеження. ЄС розширює список осіб та організацій, яких стосуються експортні обмеження щодо товарів та технологій подвійного призначення. ЄС також розширить перелік товарів і технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню сектора оборони та безпеки Росії.
  5. Консалтингові послуги. Заборона надання Росії бухгалтерських, піар-послуг та консультаційних послуг, а також хмарних сервісів.
  6. Індивідуальні санкції. Санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за звірства в Бучі та Маріуполі, провідних бізнесменів, членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, а також компаній, які займаються обороною.

Раніше ми писали, що країни Європейського союзу заморозили близько 23 млрд євро (24,5 млрд доларів) активів Центрального банку Росії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK