Чекали майже п'ять років: Україна та ЄС погодили транспортний безвіз

За останні 5 років Євросоюз став основним торговим партнером України.
Чекали майже п'ять років: Україна та ЄС погодили транспортний безвіз
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Український уряд погодив із делегацією Єврокомісії остаточну редакцію спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень. Про це в Telegram 14 червня повідомив перший заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"Українські перевізники чекали цього майже п'ять років. Учора ми погодили остаточну редакцію Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень із делегацією Єврокомісії. Якщо коротко, для перевізників підписання цієї Угоди матиме таке саме значення, як скасування віз із країнами ЄС", - написав він.

Читайте також:

За словами Найєма, угода остаточно вирішить проблему нестачі дозволів на міжнародні перевезення. Підписання документа планується до кінця цього місяця.

"За три останні місяці у зв'язку з блокуванням українських портів обсяг товарообігу з ЄС автомобільним транспортом зріс у днкілька разів. Для розуміння, тільки палива автотранспортом було імпортовано в 15 разів більше, ніж у довоєнні часи", - наголосив заступник міністра.

Дозвільна система не витримала б такого навантаження, тому був великий ризик зупинки експорту автотранспортом уже у вересні-жовтні.

Читайте також:

Найєм зазначив, що протягом останніх 5 років Євросоюз став основним торговим партнером України. Питома вага товарообігу з країнами ЄС у 2021 році становила понад 41%, а обсяг вантажоперевезень автомобільним транспортом збільшився майже на 42%.

При цьому дозвільна система була штучним бар'єром реалізації вільної торгівлі.

Публікація Мустафи Найєма в Telegram
Публікація Мустафи Найєма в Telegram

Раніше ми писали, що Румунія вводить бездозвільний проїзд для українських перевізників. Новий режим почав діяти опівночі 5 квітня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK