Гуманітарна допомога для біженців з України: Чехія обмежить виплату коштів

Такий захід спрямований проти "дотаційного туризму".
Гуманітарна допомога для біженців з України: Чехія обмежить виплату коштів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Верхня палата парламенту Чехії підтримала обмеження виплати біженцям з України гуманітарної допомоги в розмірі 5 000 крон (200 євро). Кошти вже не нараховуватимуться, якщо прибулим українцям безкоштовно надають житло, харчування та гігієнічні засоби. Про це пише Czech Radio.

Повідомляється, що такий захід спрямований проти "дотаційного туризму". Крім того, держава перевірятиме, чи мешкають зареєстровані в Чехії біженці за заявленими адресами.

Читайте також:

Гуманітарна допомога, починаючи з другого місяця перебування біженців на території Чехії, нараховуватиметься за місцем постійної реєстрації.

Раніше чеський уряд ухвалив рішення, що так званий "тимчасовий захист", адресований українським біженцям, не надаватиметься громадянам, які одночасно володіють паспортами інших країн ЄС. Також продовжено заборону на оформлення віз та дозволів на перебування в Чехії громадянам Росії та Білорусі.

Відповідний документ має підписати президент Чехії Мілош Земан.

Нагадаємо, українські біженці, які прибувають до Канади, можуть подати заявку отримання фінансової допомоги. Передбачено пряму одноразову виплату в розмірі 3 тис. доларів для дорослого та 1,5 тис. доларів для дитини (до 17 років).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK