Незважаючи на санкції: Індія різко збільшила закупівлі вугілля та нафти з РФ

Індійські покупці скуповують величезні обсяги російського вугілля, попри високі транспортні витрати.
Незважаючи на санкції: Індія різко збільшила закупівлі вугілля та нафти з РФ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на глобальні санкції щодо РФ, останніми тижнями Індія різко збільшила закупівлі російського вугілля, оскільки трейдери пропонують знижки до 30%. Про це пише Reuters, посилаючись на джерела.

Читайте також:

Зазначається, що Індія утримується від засудження агресії Росії, з якою має давні політичні зв'язки та зв'язки у сфері безпеки. Проте водночас закликає покласти край насильству в Україні.

У Нью-Делі захищають свої закупівлі російських товарів як частину зусиль із диверсифікації поставок і стверджують, що раптова зупинка нібито підніме світові ціни та завдасть збитків споживачам.

Оскільки європейські імпортери уникають торгівлі з Москвою, індійські покупці скуповують величезні обсяги російського вугілля, попри високі транспортні витрати.

Читайте також:

Згідно з неофіційними даними, з 27 травня по 15 червня закупівлі вугілля та супутніх товарів зросли більш ніж у 6 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року й склали 331,17 млн ​​доларів.

Також Індія скуповує російську нафту. Дані показали, що за ці 20 днів індійські нафтопереробники збільшили закупівлю більш ніж у 31 раз до 2,22 млрд доларів.

"Російські трейдери були ліберальні щодо способів оплати та приймають платежі в індійських рупіях та дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів. Знижки привабливі, і ця тенденція збільшення закупівель російського вугілля збережеться", - сказав один із джерел.

Читайте також:

За даними відстеження судів Refinitiv Eikon, індійські оптові закупівлі російського вугілля продовжуватимуться. Очікується, що червневий імпорт стане максимальним щонайменше за 7,5 років.

Раніше ми писали, що Індія має намір подвоїти імпорт російської нафти. Державні нафтопереробні заводи прагнуть отримати більше постачань від "Роснефти" зі знижкою, оскільки міжнародні покупці відмовляються від угод із Москвою через її вторгнення в Україну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK