В Україні арештували 2,1 млрд грн активів компаній, що належать "Газпрому", "Роснєфті" та "Росатому"

Орієнтовна сукупна вартість арештованих судом корпоративних прав перевищує 2,1 млрд грн.
В Україні арештували 2,1 млрд грн активів компаній, що належать "Газпрому", "Роснєфті" та "Росатому"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні наклали арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації "Роснєфть", "Росатом" та "Газпром". Про це повідомили в Службі безпеки.

"Під час оперативно-слідчих дій встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення агресивної війни рф проти України, а також на фінансування діяльності диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначають у СБУ, орієнтовна сукупна вартість арештованих судом корпоративних прав перевищує 2,1 млрд грн. Крім того, накладено арешт на 46 об'єктів нерухомого майна, які перебувають у їхній власності.

"Завдяки своєчасному арешту цих активів вдалося заблокувати спроби фактичних власників "переписати" їх на підставних осіб, щоб зберегти контроль над ними", - наголосили у відомстві.

Раніше ми писали, що Національна поліція наклала арешт на будинок у центрі Києва, власником якого є "Росатом" країни-агресора. Вартість нерухомості площею майже 1 тис. кв. м становить 60 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK