Доходи ПФУ зросли на 10,9%: Пенсійна система залишається стійкою та стабільною

План відновлення України передбачає значну модернізацію пенсійної системи.
Доходи ПФУ зросли на 10,9%: Пенсійна система залишається стійкою та стабільною
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За підсумками першого півріччя доходи Пенсійного фонду України зросли на 10,9% і склали 272,7 млрд грн. Пенсійна система залишається стійкою та стабільною. Про це повідомив у Telegram голова комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

"Незважаючи на триваючу війну та неможливість частини бізнесу, який зазнавав руйнувань та пошкоджень і внаслідок цього скорочував робочі місця, сплачувати ЄСВ за своїх працівників, доходи Пенсійного фонду за підсумками першого півріччя зросли на 10,9% і склали 272,7 млрд грн", - написав він.

За словами Гетманцева, фінансування з держбюджету збільшилося лише на 4% (89,5 млрд грн). При цьому власні доходи ПФУ зросли на 14,6% (183,2 млрд грн).

"Це дозволяє державі повністю та своєчасно виконувати свої зобов’язання з виплати пенсій, а також їхньої індексації та осучаснення", - зазначив нардеп.

Читайте також:

Крім того, він додав, що план відновлення України передбачає значну модернізацію пенсійної системи:

  • оновлення законодавства (прийняття нової редакції закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та закону про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення);
  • підвищення принципу справедливості при здійсненні страхових виплат та стимулювання легальної зайнятості й повної сплати передбачених законом страхових внесків;
  • уніфікацію умов пенсійного забезпечення з урахуванням особливостей трудової діяльності та сплати внесків;
  • перехід від системи пільгових пенсій до накопичувальної професійної пенсійної системи;
  • впровадження заходів стимулювання для роботодавців та фізичних осіб для додаткового приватного корпоративного пенсійного страхування.

Публікація Данила Гетманцева в Telegram
Публікація Данила Гетманцева в Telegram

Раніше ми писали, що перерахунок пенсій в Україні був здійснений автоматично. Виплати зросли в 4,8 млн осіб у середньому на 45,40 грн. З 4 липня розпочалася виплата перерахованих пенсій.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK