НБУ відніс "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних

"Банк Січ" не сплатив проценти за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року.
НБУ відніс "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних. Банк не виконав у встановлений термін свої зобов'язання перед НБУ за кредитами рефінансування через недостатність коштів. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Зазначається, що "Банк Січ" не сплатив проценти за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року.

Читайте також:

"Попри наявність ліквідних коштів для сплати відсотків за користування кредитом рефінансування, Спостережна рада та правління банку 29 липня 2022 року ухвалили рішення про їхню несплату. Враховуючи факт несплати відсотків, Національний банк направив фінустанові вимогу щодо необхідності здійснення повного дострокового погашення заборгованості за кредитами рефінансування". - йдеться в повідомленні.

Проте Спостережна рада та правління банку 4 серпня 2022 року ухвалили рішення про неможливість виконання зазначеної вимоги через недостатність коштів.  З огляду на це НБУ 5 серпня  був змушений задовольнити свої вимоги за рахунок цінних паперів, що перебували в заставі.

Відповідно до закону, невиконання зобов’язань перед кредитором через брак ліквідності є підставою для віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Як стверджує регулятор, діяльність "Банку Січ" характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій, що підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови

Читайте також:

Уточнюється, що частка фінустанови становила 0,3% від чистих активів платоспроможних банків станом на 1 серпня 2022 року.

"Віднесення АТ "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України, який на сьогодні є стійким та платоспроможним", - додали в НБУ.

Раніше ми писали, що Національний банк України ухвалив рішення віднести АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK