Не сплатила податки: Українка перевезла через кордон понад 140 млн грн

Громадянка перевезла понад 140 млн грн через кордон, не сплативши податки в Україні.
Не сплатила податки: Українка перевезла через кордон понад 140 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Співробітники Бюро економічної безпеки викрили громадянку, яка під час воєнного стану перевезла через кордон України 3,6 млн євро (в еквіваленті орієнтовно понад 140 млн грн), що були належним чином задекларовані. Проте їхнє походження викликало сумніви. Про це повідомили в БЕБ.

Читайте також:

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що вивезені грошові кошти не відповідають фактичним офіційним доходам жінки на території України та за її межами.

"Громадянка мала на меті легалізувати їх на території країн Європейського Союзу та приховати ймовірно незаконні джерела походження. Як наслідок, до державного бюджету України не надійшло понад 27 млн грн податку з доходів фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі дії мають ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 КК (ухилення від сплати податків) та ст. 209 КК України (легалізація коштів отриманих злочинним шляхом) та караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:

Наразі детективи БЕБ здійснюють досудове розслідування в кримінальних провадженнях за фактами незаконного вивезення коштів на загальну суму понад 335 млн грн, з яких уже 66 млн арештовано, та розробляють механізми щодо їхнього повернення до державного бюджету.

Раніше ми писали, що співробітники БЕБ викрили громадянку України, яка під час війни вивезла за кордон дорогоцінне майно, грошові кошти в іноземній валюті в еквіваленті орієнтовно понад 50 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK