"Нафтогаз" планує побудувати ТЕЦ на біопаливі в Житомирі та Львові

Україна може практично повністю відмовитися від використання природного газу для центрального опалення, замінивши його на біоенергію.
"Нафтогаз" планує побудувати ТЕЦ на біопаливі в Житомирі та Львові
У Львові та Житомирі збудують ТЕЦ на біопаливі / naftogaz.com

НАК "Нафтогаз України" розпочав підготовчі роботи з будівництва ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) і твердому вторинному паливі (RDF), у Львові та Житомирі. Загальна потужність об’єктів становитиме 90 МВт теплової енергії та 11 МВт електричної. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Плановий період здачі об’єктів в експлуатацію у Львові - 1-й квартал 2023 року, у Житомирі - 4-й квартал 2023 року.

Читайте також:

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, спільно з "Нафтогазом" місто реалізує проєкт, який уже за рік зможе забезпечити виробництво 50 МВт енергії, які генеруватимуться з альтернативних видів палива. 

"Житомир може заміщувати за рахунок свого RDF приблизно 20 млн куб. м газу щороку, що в перерахунку сягає 40 млн доларів щомісяця. Відтак у планах влади Житомира та керівництва "Нафтогазу" реалізувати в місті три проєкти, які дозволять зекономити, перетворюючи побутові відходи та щепу від деревини на тепло й електроенергію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У Львові вже в лютому планують запустити ТЕЦ на біопаливі. Для міста це буде перша потужна ТЕЦ на альтернативному паливі, яке покриватиме близько чверті його потреб у теплі. 

У планах "Нафтогазу" побудувати 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної. 

Зазначається, що Україна може практично повністю відмовитися від використання природного газу для центрального опалення, замінивши його зокрема на біоенергію.

Раніше ми писали, що НАК "Нафтогаз України" почав пілотний запуск автозаправних комплексів арештованої мережі Glusco під власною торговою маркою U.GO.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK