Розтрата 250 млн грн: Службовим особам Мінекономіки та держпідприємства повідомили про підозру

Службовим особам Мінекономіки та держпідприємства повідомлено про підозру в розтраті 250 млн грн у період дії воєнного стану.
Розтрата 250 млн грн: Службовим особам Мінекономіки та держпідприємства повідомили про підозру
Службовим особам Мінекономіки та держпідприємства повідомлено про підозру / gp.gov.ua

Колишній службовій особі Міністерства економіки України, директору й головному бухгалтеру державного підприємства, а також керівнику благодійної організації повідомили про підозру в розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Читайте також:

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у червні 2022 року гендиректор держпідприємства, яке входить до сфери управління Мінекономіки, за пособництва головного бухгалтера, виконувача обов’язків держсекретаря Мінекономіки та керівника благодійної організації разом з іншими невстановленими особами в умовах воєнного стану склали недостовірні документи.

"Вони здійснили незаконне перерахування понад 250 млн грн із рахунку державного підприємства на рахунок благодійної організації на закупівлю балістичних жилетів - Military Ballistic Vest Protection Level 4 - для потреб Міністерства оборони України", - уточнили в Офісі генпрокурора.

Читайте також:

Зазначається, що надалі шляхом проведення низки фінансових операцій та удаваних правочинів ці кошти перераховано невстановленими особами на рахунки підприємств з ознаками фіктивності й підконтрольної благодійної організації та виведені з безготівкового обігу в готівку. 

При цьому броньовані жилети для потреб Міноборони України не були придбані та поставлені.

Раніше ми писали, що колишньому директору державного підприємства "Сервіс" повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK