Шмигаль відповів, чи відключатимуть світло на Новий рік

В Україні зменшилася кількість аварійних відключень електроенергії.
Шмигаль відповів, чи відключатимуть світло на Новий рік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У разі відсутності обстрілів новорічні свята в Україні пройдуть без аварійних відключень. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 27 грудня.

Читайте також:

За його словами, завдяки роботі енергетиків із відновлення пошкодженого обладнання, зниженню споживання у вихідний день та відсутності морозної погоди в Україні зменшилася кількість аварійних відключень електроенергії. 

"Сьогодні, 27 грудня, після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути в мережу два блоки теплових електростанцій. Триває процес відновлення інфраструктури, зростає кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено споживання. Діє відпрацьований алгоритм пріоритетності заживлення споживачів", - розповів Шмигаль.

Читайте також:

Він зазначив, що на першому місці - критична інфраструктура, на другому - ВПК, на третьому - важливі виробництва, на четвертому - житловий фонд.

Прем’єр-міністр додав, що Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож держава й уряд перебувають у щоденній готовності до нових масованих обстрілів.

Раніше ми писали, що 27 грудня дефіцит потужності в енергосистемі дещо скоротився через збільшення обсягів виробництва електростанцій. Однак наявної потужності в системі все одно недостатньо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK