У МВС відповіли, скільки потрібно витратити на розмінування території України

Усього потенційно небезпечних територій залишається 174 тисячі квадратних кілометрів, а це близько 30% від загальної площі України.
У МВС відповіли, скільки потрібно витратити на розмінування території України
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Через широкомасштабне вторгнення РФ Україна є одним із лідерів у світі з забруднення територій вибухонебезпечними предметами. На повне розмінування країни потрібно витратити десятки мільярдів доларів. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає пресслужба МВС.

Читайте також:

"Усього потенційно небезпечних територій залишається 174 тисячі квадратних кілометрів, а це близько 30% від загальної площі нашої держави. Найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами є ті території, які перебували під російською окупацією. Російські терористи продовжують обстрілювати українські міста і селища, тому це все негативним чином впливає на тривалість гуманітарного розмінування", - сказав Єнін.

Він наголосив, що піротехніки ДСНС та вибухотехніки Нацполіції роблять усе можливе, щоб оперативно розмінувати звільнені території.

Читайте також:

"Ми вкладаємо в розмінування величезні людські й матеріальні ресурси, нам частково допомагають наші міжнародні партнери, але самими безцінними є людські життя. Уряд вже в третє приймав рішення про збільшення кількості піротехніків ДСНС, а це і процес їх підготовки, і підвищення заробітної плати і залучення дороговартісної техніки для гуманітарного розмінування", - зазначив перший заступник очільника МВС.

За його словами, загалом йдеться про десятки мільярдів доларів, які потрібно витратити на виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Єнін додав, що під час гуманітарного розмінування загинули близько 50 піротехніків, більше 100 отримали поранення.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати Америки мають намір виділити Україні 89 млн доларів на розмінування територій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK