Вартість зросла більш ніж утричі: В Україні вперше приватизували морський порт

За право приватизації порту в торгах змагалися 8 учасників.
Вартість зросла більш ніж утричі: В Україні вперше приватизували морський порт
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фонд державного майна провів приватизаційний онлайн-аукціон у державній системі "Прозорро.Продажі" морського порту вперше за часи незалежності України. Про це повідомили у ФДМУ.

Читайте також:

Зазначається, що вартість "Усть-Дунайська" зросла більш ніж у 3 рази з 60 млн грн стартової ціни до 201 млн грн переможної. За право приватизації порту в торгах змагалися 8 учасників.

З 1 квітня порт відновив роботу та з того часу перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна та 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів при проєктній спроможності в 4,1 млн тонн. Фактично сьогодні порт працює лише на 5% своїх потужностей.

Читайте також:

"До великої війни про "Усть-Дунайськ" майже всі забули, але він один із перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Але для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес", - прокоментував голова ФДМ Рустем Умєров.

До повномасштабного вторгнення основні інвестиції йшли в інші морські порти. Після приватизації новий власник "Усть-Дунайська" зможе направляти приватні інвестиції на активізацію діяльності цього працюючого порту.

Раніше ми писали, що 26 грудня Фонд держмайна провів два аукціони малої приватизації з черговими рекордами зростання цін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK