Мала приватизація у 2022 році принесла в держбюджет понад 1,5 млрд грн: ТОП-5 найдорожчих об'єктів

5 найдорожчих об'єктів принесли в держбюджет 780,8 млн грн.
Мала приватизація у 2022 році принесла в держбюджет понад 1,5 млрд грн: ТОП-5 найдорожчих об'єктів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2022 році мала приватизація принесла до державного бюджету понад 1,5 млрд грн. У Фонді державного майна України розповіли про ТОП-5 найдорожчих об'єктів, проданих минулого року.

Читайте також:

Так, Одеський завод шампанських вин було продано за 195 млн грн. Його стартова ціна становила 87,4 млн грн, але фінальна ставка була в 2,2 раза вищою. Продаж заводу відбувся ще до повномасштабної війни, за нього змагалися 7 учасників.

При цьому Львівський ювелірний завод продали за 185 млн грн, хоча стартова ціна становила 144 млн грн і в аукціоні брав участь лише 1 учасник. Однак його пропозиція була майже на 30% вищою за стартову ціну, тому він і отримав право придбати підприємство. Ювелірний завод став найдорожчим лотом у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також:

Ще три найдорожчі лоти - спиртзаводи. Марилівський спиртзавод на Тернопільщині продали за 150 млн грн, Вузлівський спиртзавод на Львівщині - за 130 млн грн, а Залозецький на Тернопільщині - за 120 млн грн. Усі вони продані вже після відновлення малої приватизації.

"Сукупна стартова вартість трьох спиртзаводів становила 108 млн грн, але конкуренція на аукціонах та бажання підприємців інвестувати в Україну дозволили принесли в бюджет більше 400 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 5 найдорожчих об'єктів принесли в держбюджет 780,8 млн грн. Кошти пішли на наші Сили оборони та підтримку економіки.

Публікація Фонду державного майна України у Facebook
Публікація Фонду державного майна України у Facebook

Раніше ми писали, що Фонд державного майна провів приватизаційний онлайн-аукціон у державній системі "Прозорро.Продажі" морського порту вперше за часи незалежності України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK