"Укртрансгаз" оновлює мережу українських підземних газосховищ

У ці дні тривають ремонти свердловин одного з західноукраїнських ПСГ.
"Укртрансгаз" оновлює мережу українських підземних газосховищ
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Компанія "Укртрансгаз" продовжує оновлювати мережу українських підземних газосховищ. Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України" у Telegram.

Читайте також:

Зазначається, що в ці дні тривають ремонти свердловин одного з західноукраїнських ПСГ. Бригада капітального ремонту завершила роботи на об’єктах, які оновлювалися з 2022 року, та приступила до нових робіт. 

"На двох свердловинах газосховища розпочинають грунтовну ревізію систем та за потреби проведуть заміну окремих її елементів. Мета робіт - відновити продуктивність цих свердловин до проєктних показників та підвищити безпеку їхньої подальшої експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У компанії розповіли, що у 2022 році ремонтами вдалося охопити близько 20% парку свердловин цієї підземки. Фахівці бригади капітального ремонту ПСГ провели заміну складових системи, перевірили герметичність з’єднань, а також провели комплекс геофізичних досліджень, щоб переконатися у справності та надійності роботи свердловин. 

"Проведені ремонтні роботи дозволили збільшити розрахункову продуктивність свердловин на 11%, підвищили безпеку та надійність зберігання газу у ПСГ, стабільність його відбору та закачування у майбутньому", - додали в "Нафтогазі".

У 2023 році на цьому газосховищі заплановано капітальний ремонт десяти свердловин, а також роботи з інтенсифікації на двадцяти.

Публікація НАК "Нафтогаз України" в Telegram
Публікація НАК "Нафтогаз України" в Telegram

Раніше ми писали, що НАК "Нафтогаз України" домовилася про резервування додаткових обсягів газу, необхідних Україні для опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK