Не сплатили податки на 400 млн грн: в Україні викрили постачальників продуктів

БЕБ перевіряє причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини народного депутата, глави однієї з фракцій ВР.
Не сплатили податки на 400 млн грн: в Україні викрили постачальників продуктів
БЕБ викрило постачальників продуктів, які не сплатили податки / esbu.gov.ua

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб декількох товариств в ухиленні від сплати податків на загальну суму майже 400 млн грн. Про це повідомили в БЕБ.

Ці компанії, переможці державних закупівель, упродовж 2022 року постачали продукти харчування для державних структур.

Читайте також:

Зазначається, що БЕБ перевіряє причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини народного депутата України, глави однієї з фракцій Верховної Ради.

Як встановило слідство, постачальники, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність, зокрема, на території Одеської області, купували продукти харчування за готівку. Надалі такі операції відображали в бухгалтерському та податковому обліка як закупівля від інших підприємств, зокрема таких, що мають ознаки фіктивності.

Читайте також:

Така протиправна схема дала можливість підприємцям ухилитися від сплати податків до державного бюджету на загальну суму майже 400 млн грн.

Для забезпечення відшкодування завданої державі збитків накладено арешт на грошові кошти в розмірі понад 800 млн грн, які знаходяться на рахунках компаній-постачальників.

Раніше ми писали, що детективи БЕБ викрили посадових осіб акціонерного товариства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK