Споживання електроенергії зростає: у Києві та двох областях діють аварійні відключення

Унаслідок масштабної аварії на підстанції НЕК "Укренерго" в Одесі та прилеглих районах тривають аварійні відключення.
Споживання електроенергії зростає: у Києві та двох областях діють аварійні відключення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У понеділок, 6 лютого, в Україні зростає споживання електроенергії. В Одеській, Київській областях та Києві зберігаються мережеві обмеження. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також:

"Споживання електроенергії зростає. Причиною цього є не тільки початок робочого тижня, але й суттєве похолодання. Відтак у країні зберігається дефіцит потужності, який особливо відчутний у ранкові та вечірні години (це піки споживання)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наявний обсяг виробленої електроенергії недостатній для покриття споживання в повному обсязі. У Києві, Одеській та Київській областях зберігаються мережеві обмеження.

Читайте також:

До всіх операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі, тому для їхнього попередження застосовуються аварійні відключення.

У компанії додали, що внаслідок масштабної аварії на підстанції НЕК "Укренерго" в Одесі та прилеглих районах тривають аварійні відключення. Через мережеві обмеження аварійні відключення застосовуються також у Києві та в Київській області.

Читайте також:

"Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго спільно працюють над заживленням споживачів Одеси по резервних схемах. Також об’єкти критичної інфраструктури мають поступово перейти на альтернативні джерела живлення, що на даному етапі дозволить вивільнити певний обсяг потужності та спрямувати його для побутових споживачів", - розповіли в НЕК.

У посиленому режимі ведуться ремонтні роботи на всіх енергооб’єктах Одеської області, які постраждали від російських атак. Наразі зусилля сконцентровані на одному з об’єктів, який дозволить прискорити відновлення електропостачання Одеси та Одеського району.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що в ДТЕК повідомили про початок імпорту електроенергії з Європи



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK