Фонд держмайна приватизує ще один порт: яка стартова ціна

Через повномасштабну війну Білгород-Дністровський порт заблокований із моря. Однак він не зупинився, тут відбувається перевалка вантажів.
Фонд держмайна приватизує ще один порт: яка стартова ціна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

3 березня 2023 року Фонд держмайна проведе приватизаційний аукціон з продажу "Білгород-Дністровського морського торговельного порту". Торги відбудуться на "Prozorro.Продажі". Про це повідомили у ФДМУ.

Читайте також:

Стартова ціна становить 187,6 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок для участі в торгах - 37,5 млн грн (без ПДВ).

Зазначається, що останніми роками Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки. У 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася й у 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн збитку.

Читайте також:

Крім того, станом на 30 вересня 2022 року порт накопичив 104,7 млн грн простроченої кредиторської заборгованості. Найбільше боргів за податками з заробітної плати (27,3 млн грн) та на нерухоме майно (23,6 млн грн).

Також порт заборгував 13,7 млн грн заробітної плати. З 2019 року з порту звільнилися 88 робітників. Станом на січень-вересень 2022 року там працювали 148 робітників.

Наразі через повномасштабну війну Білгород-Дністровський порт заблокований із моря. Однак він не зупинився, тут відбувається перевалка вантажів у статусі "сухого порту".

Раніше ми писали, що Фонд державного майна провів приватизаційний онлайн-аукціон у державній системі "Прозорро.Продажі" морського порту вперше за часи незалежності України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK