Споживання електроенергії зростає, в Одесі аварійні відключення світла - "Укренерго"

Наявний обсяг виробленої електроенергії недостатній для покриття споживання в повному обсязі
Споживання електроенергії зростає, в Одесі аварійні відключення світла - "Укренерго"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У середу, 8 лютого, в Україні зросло споживання електроенергії через зниження температури, водночас дещо збільшилося виробництво. Дефіцит потужності зберігається. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також:

Зазначається, що після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії.

"Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

В Одеській області зберігаються мережеві обмеження. Ліміти споживання не доводилися до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалося провести виміри фактичного споживання.

Читайте також:

Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри в Миколаївській області наразі проводитися не будуть, так як пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться.

До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

У НЕК додали, що на Одещині ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених унаслідок атак росіян.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 7 лютого 2023 року Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало уряду України мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK