Кабмін запустить аукціони з продажу конфіскованого російського майна - Шмигаль

Усі кошти від продажу будуть спрямовані на відновлення України, енергосистеми, житла людей, розмінування.
Кабмін запустить аукціони з продажу конфіскованого російського майна - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що регулює продаж конфіскованих російських активів та майна, кошти з яких є одним із джерел наповнення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

За його словами, у держбюджеті України вже є 17 млрд грн, конфіскованих у російських банків.

"Ми заморозили та конфіскували сотні об’єктів, які належали російському уряду або російським олігархам в Україні. Багато з цих об’єктів зараз фактично простоює. Уряд запустить відкритий та абсолютно прозорий продаж цього майна. Це означає відкриті аукціони, де український чи іноземний бізнес може придбати у власність конфісковані об’єкти", - зазначив глава уряду.

Читайте також:

Він підкреслив, що всі кошти від цього продажу будуть спрямовані на відновлення України, енергосистеми, житла людей, розмінування і "багато інших речей, які повертають надію на краще майбутнє".

Шмигаль додав, що аукціони з продажу будуть проходити за тим самим принципом, як і мала приватизація. Відповідати за них буде Фонд державного майна.

Раніше ми писали, що Фонд гарантування вкладів передав державі в особі державного підприємства "Національний фонд інвестицій України" акції дочірніх структур російських державних банків в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK