Стало відомо, у яких областях видали найбільше іпотечних кредитів під час війни

Іпотечне кредитування поступово відновлюється завдяки державним програмам.
Стало відомо, у яких областях видали найбільше іпотечних кредитів під час війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2022 році банки України видали 2009 іпотечних кредитів на загальну суму 1,96 млрд грн. Порівняно з 2021 роком нове іпотечне кредитування скоротилося в 5,3 раза за кількістю договорів та в 4,3 раза в грошовому вимірі. Про це повідомили в Національному банку.

Читайте також:

Зазначається, що переважна частина іпотечних кредитів у 2022 році - дві третини за кількістю договорів - була надана в січні-лютому до початку повномасштабної війни. У березні-травні іпотечні кредити не надавалися взагалі, улітку видачі були поодинокими.

Проте з вересня іпотека розпочала поступово відновлюватися передусім завдяки державним програмам підтримки кредитування "Доступна іпотека" та "єОселя".

За даними НБУ, у вересні-листопаді 2022 року банки видали 252 іпотечні кредити на загальну суму в майже 280 млн грн, а в грудні - 405 кредитів на пів мільярда гривень. Це найвищий місячний показник від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:

У регіональному розрізі найбільше іпотечних кредитів за цей період видано в Києві та Київський області - 241 договір на загальну суму майже 345 млн грн (43% від загального обсягу).

Далі за цим показником розташувалися:

  • Волинська область - 48 договорів на 60 млн грн (8%);
  • Вінницька область - 37 договорів на 50 млн грн (6%);
  • Чернігівська область - 54 договори на 47 млн грн (6%).

bank.gov.ua

Раніше ми писали, що в застосунку "Дія" запустили програму "єОселя". Тепер українці можуть отримати від держави пільговий кредит на нове житло.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK