З вертикальним дизайном: В Україні ввели в обіг нову пам'ятну банкноту

Ця банкнота унікальна та не схожа на звичайні українські банкноти, адже має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально.
З вертикальним дизайном: В Україні ввели в обіг нову пам'ятну банкноту
Голова НБУ Андрій Пишний / bank.gov.ua

У четвер, 23 лютого, Національний банк презентував нову пам'ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!", присвячену боротьбі України проти російських загарбників та увічненню сили духу українського народу, його стійкості, незламності та героїзму. Про це повідомили в НБУ.

Читайте також:

Пам'ятна банкнота номіналом 20 гривень вводиться в обіг 23 лютого 2023 року. Вона має яскравий та виразний дизайн, виконаний вертикально.

Пам'ятна банкнота має підпис голови НБУ Андрія Пишного.

bank.gov.ua

bank.gov.ua

Водночас її тираж обмежений, він становить 300 тисяч штук.

Читайте також:

Купити пам'ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!" можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Банкноти з першої частини тиражу будуть доступні для купівлі з 24 лютого 2023 року. 

"Вона є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання всіма фізичними і юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з 22 лютого 2023 року Національний банк України відновив роботу власного інтернет-магазину нумізматичної продукції. Поки що він працюватиме в тестовому режимі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK