НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік

Лічильник можна побачити на стартовій сторінці вебсайту НАЗК.
НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік. Про це повідомили в НАЗК.

Зазначається, що лічильник відображає статистику даних про кількість поданих публічними службовцями декларацій за 2021 рік. Щопонеділка дані оновлюються, аби можна було бачити динаміку декларування.

Читайте також:

"Попри те, що обов'язок подачі декларацій добровільний, прослідковується дуже чітка тенденція. Рядові посадовці справно подають декларації, хоча могли б відкласти подачу, а ось серед топ-чиновників та нардепів кількість осіб, які прозвітували, мінімальна. Ми сподіваємося, що ця статистика покращиться, коли громадськість зможе слідкувати за цим процесом", - прокоментував голова НАЗК Олександр Новіков.

Станом на 13 березня 2023 року декларації подали 336 тис. 617 осіб. Серед них:

  • 29 193 посадовців категорії "А" та "Б" (держслужбовці, які обіймають керівні посади);
  • 29 народних депутатів;
  • 2 чинних міністри (міністр освіти та науки та міністр оборони);
  • 2 заступники керівника Офісу Президента;
  • 1715 суддів;
  • 7 980 прокурорів, слідчих, дізнавачів;
  • 5 голів ОДА та ОВА. 

Читайте також:

Лічильник можна побачити на стартовій сторінці вебсайту НАЗК. Він містить статистику подачі декларацій за категоріями та збільшення кількості декларацій за останній тиждень. 

У відомстві нагадали, що зараз декларування публічними службовцями добровільне. Водночас з осені 2022 року у Верховній Раді очікує голосування законопроєкт про відновлення декларування. 

Читайте також:

"Ми сподіваємося на доброчесність посадовців та нардепів, а також на те, що парламентарі якнайшвидше відновлять декларування", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Проте в певних випадках платники податків звільняються від обов'язкового подання декларації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK