Україна успішно завершує найважчий опалювальний сезон - Держенергонагляд

Загалом ситуація в енергетиці залишається повністю керованою та контрольованою.
Україна успішно завершує найважчий опалювальний сезон - Держенергонагляд
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна успішно завершує найважчий в історії енергетики країни осінньо-зимовий період. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

"Енергетикам у критичних, безпрецедентних умовах, з якими ще не стикалася жодна енергосистема інших країн, вдалося утримати ситуацію під контролем. Світловий день уже довший, більше генерують електроенергії сонячні електростанції, дефіциту потужності немає. Загалом ситуація в енергетиці залишається повністю керованою та контрольованою", - зазначив він.

За словами Слободяна, темпи відновлення енергосистеми пропорційні темпам нових пошкоджень, незважаючи на те, що енергосистема продовжує зазнавати ракетних атак із боку агресора. На електрооб'єктах та в мережах тривають відновлювальні роботи.

Читайте також:

"Але якщо говорити про повне відновлення, то це займе, напевно, не один рік", - оцінив голова Держенергонагляду.

Він наголосив, що найскладніше зараз у частині високовольтного електроустаткування. Для деяких видів необхідного обладнання термін виготовлення становить до 15 місяців.

Щодо перерв у електропостачанні керівник інспекції сказав, що вони можливі, оскільки внаслідок обстрілів надійність електричних мереж погіршилася.

Читайте також:

"Водночас великих перерв у електропостачанні, як цієї зими, коли діяли графіки погодинних та аварійних відключень, наразі не прогнозується за умови, якщо не буде нових обстрілів енергетичної системи", - додав Слободян.

Раніше ми писали, що 21 березня енергосистема України продовжує працювати без обмежень споживачів із резервом потужності. Можливі нетривалі відключення світла у двох регіонах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK