Сума заробітку може сягати 1 млн дол: в Україні викрили схему з переправлення чоловіків за кордон

За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до 1 млн доларів США.
Сума заробітку може сягати 1 млн дол: в Україні викрили схему з переправлення чоловіків за кордон
Прикордонники викрили схему з переправлення осіб за кордон / dpsu.gov.ua

В Україні викрили чергову схему незаконного переправлення осіб через державний кордон. Заходи з документування протиправної діяльності тривали близько 4-х місяців. Про це повідомили в ДПСУ.

Читайте також:

Як вдалося встановити, мешканці Рівненської та Волинської областей налагодили канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення.

"Організатори злочинної схеми вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів "Шлях", за що брали від 1500 до 5000 доларів США. Таким чином зловмисники внесли до електронної системи дані понад 450 чоловіків призовного віку, з яких понад 170 не повернулася до України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до 1 млн доларів США.

У Волинській та Рівненській областях було здійснено обшуки в 10 фігурантів кримінального провадження. Також перевірено 6 транспортних засобів, два з яких поміщено на штраф-майданчик.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки й документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські карти, чорнові записи, майже 1 млн грн у різній валюті.

Читайте також:

Двом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 10 квітня суд обрав підозрюваному виконавцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави в розмірі 671 000 грн.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK