Крали гроші під час "обміну валют": у Києві викрили аферистів

Аферисти облаштували на території Голосіївського та Шевченківського району Києва фейкові пункти обміну валют.
Крали гроші під час "обміну валют": у Києві викрили аферистів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Києві правоохоронці викрили шахраїв, які під виглядом обміну валюти заволодівали коштами громадян. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Читайте також:

Як встановило слідство, 20-річний уродженець Запорізької області разом зі спільником розмістили на сайті оголошення, у якому пропонували обмін валюти за вигідним курсом.

"З метою заволодіння чужим майном аферисти облаштували на території Голосіївського та Шевченківського району міста Києва фейкові пункти обміну валют, куди і запрошували потенційних клієнтів. При цьому зловмисники підшуковували лише тих клієнтів, які зверталися за обміном значної суми грошей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на оголошення відреагував чоловік, який хотів обміняти понад 40 тис. доларів США. Взявши від клієнта гроші, один зі зловмисників втік через вікно.

Читайте також:

Надалі за такою ж схемою аферист намагався заволодіти коштами ще одного клієнта в сумі майже 30 тис. доларів США, однак при спробі втечі був затриманий правоохоронцями.

Зловмиснику повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави. Слідство триває. Встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Раніше ми писали, що в Україні викрили організовану злочинну групу, яка під час "обміну валют" викрадала гроші за допомогою дрону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK