Нелегальний виїзд за кордон: СБУ перекрила ще 8 нових каналів втечі ухилянтів

Військовозобов'язаним пропонували уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або незаконно перетнути кордон.
Нелегальний виїзд за кордон: СБУ перекрила ще 8 нових каналів втечі ухилянтів
СБУ перекрила ще 8 нових каналів втечі ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки перекрила ще 8 каналів нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку. На організації злочинної діяльності викрито 10 осіб. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що військовозобов'язаним пропонували уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або незаконно перетнути кордон. Вартість таких "послуг" становила до 7 тис. дол.

Так, у Полтавській області затримано податківця з Кременчука, який продавав фіктивні медичні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я. До оборудки він залучив декількох посадовців військкомату та військово-лікарської комісії. Надалі клієнти зловмисників планували використати підробку для виїзду за межі України.

При цьому в Харківській області повідомили про підозру жителю області, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон під виглядом "службового відрядження" працівників оборонних підприємств.

Читайте також:

На Одещині ліквідували ще два канали нелегальної міграції. Один із них налагодив місцевий комерсант, який пропонував громадянам потрапити до ЄС "під маскою" міжнародних перевізників.

До організації іншого каналу причетна мешканка регіону. У закордонних паспортах своїх "клієнтів" вона робила фіктивні позначки про їхнє перебування на консульському обліку в Молдові. На підставі підробки ухилянти хотіли дістатися сусідньої країни.

Читайте також:

У СБУ додали, що в Івано-Франківській області затримано посадовця військкомату. Разом із спільником вони пропонували громадянам виїхати з України під виглядом водіїв вантажних автомобілів. Крім того, під час обшуків у фігурантів виявлено гранату та 200 набоїв до стрілецької зброї. Вилучені предмети направлено на експертизу.

На Закарпатті затримано інспектора Держприкордонслужби, який сприяв переправленню потенційних призовників за кордон через так звану "зеленку".

У Тернополі правоохоронці задокументували злочинну діяльність підприємця. Він оформляв ухилянтів як водіїв вантажних автомобілів та вносив відповідні відомості до системи "Шлях".

Читайте також:

Також у Тернополі затримано ділка, який за гроші продавав фіктивні відстрочки від призову за станом здоров'я.

За всіма фактами тривають розслідування за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки чи одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала масштабну корупційну схему в одній із центральних районних лікарень Хмельницької області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK