Польща спрощує експорт дронів до України: у Мінекономіки повідомили деталі

Відповідне рішення ухвалене урядом Польщі у відповідь на прохання української сторони.
Польща спрощує експорт дронів до України: у Мінекономіки повідомили деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

З 28 квітня експорт дронів із території Польщі в Україну може здійснюватися на основі загального дозволу, наданого міністром розвитку та технології Польщі. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що відповідне рішення ухвалене урядом Польщі у відповідь на прохання української сторони.

"Рішення уряду Польщі сприятиме прискоренню постачання БПЛА на фронт, посиленню обороноздатності України та прискорить перемогу над агресором", - прокоментував заступник міністра економіки Тарас Качка.

Читайте також:

За його словами, загальним дозволом для експорту БпЛА до України може скористатися будь-який суб'єкт, який має місцезнаходження на території Польщі (комерційна чи неприбуткова організація або фізична особа). Запровадження загального дозволу звільняє від необхідності отримання індивідуального дозволу при експорті кожної партії дронів.

Як розповіли в міністерстві, дозвіл стосується лише певної категорії дронів, визначених у розпорядженні. А саме безпілотних літальних апаратів, призначених для контрольованого польоту за межами прямої видимості оператора, з максимальною тривалістю принаймні 30 хвилин, але менше 1 години, і призначених для зльоту та обслуговування. Стабільний керований політ при поривах вітру - не менше 46,3 км/год.

Читайте також:

При цьому загальний дозвіл не надається в разі, якщо експортер або постачальник знає про те, що вказані БпЛА призначені або можуть бути повністю або частково призначені для використання у зв'язку з розробкою, виробництвом, поводженням, експлуатацією, обслуговуванням, зберіганням, виявленням, ідентифікацією або розповсюдженням хімічної, біологічної чи ядерної зброї або у зв'язку з розробкою, виробництвом, обслуговуванням або зберіганням ракет, здатних доставляти таку зброю. 

Також дозвіл не надається в разі використання їх як частин або компонентів озброєнь, які були експортовані без або з порушенням необхідного дозволу.

Раніше ми писали, що Кабмін ухвалив постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення в Україну товарів військового призначення. Зокрема, йдеться про БПЛА та комплектуючі до них.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK