Виманив в українців понад 800 тис гривень: як діяв шахрай

Мешканець Київщини в інтернеті пропонував платні послуги з працевлаштування за кордоном.
Виманив в українців понад 800 тис гривень: як діяв шахрай
Столичні слідчі оголосили підозру шахраю / npu.gov.ua

Правоохоронці викрили в шахрайстві 26-річного чоловіка, який під приводом допомоги в працевлаштуванні ошукував громадян по всій території України. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Організатора схеми затримали. Ним виявився уродженець Запорізької області, який мешкав у Київській області.

Як розповіли в поліції, чоловік реєстрував юридичних осіб на підставних людей, потім створював власні вебсайти https://workhub2018.com.ua/ та https://e-work.com.ua/ і координував "роботу" інших учасників шахрайської схеми.

"Зловмисник підшукав для прикриття своєї незаконної діяльності товариство з обмеженою відповідальністю, одним із видів господарської діяльності якого імітувалося надання послуг із роботи за кордоном. Далі він підібрав менеджерів по роботі з клієнтами. Замовники знаходили оголошення на вебсайтах та вносили передплату в сумі від 8 до 18 тис гривень із людини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що "співробітники" компанії запевняли клієнтів про обов'язковість виконання умов працевлаштування з боку компанії, висилали договір неіснуючих правочинів про узгодження умов для ознайомлення та підписання. Загальна сума, яка була перерахована чоловіку на декілька його компаній, становить понад 880 тисяч грн.

Слідство зібрало докази щодо вчинення злочинів стосовно 67 потерпілих. Проте кількість ошуканих громадян може сягати більше 100 осіб, а сума завданих збитків - декількох мільйонів грн.

Читайте також:

Поліцейські провели ряд обшуків та вилучили понад 40 тис. доларів США та 350 тис. гривень готівкою, дві елітні автівки, прикраси з діамантами, мобільні телефони, ноутбуки, які здобуті злочинним шляхом, та банківські картки й чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність вказаної групи осіб.

Організатору схеми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Суд уже обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Раніше ми писали, що, незважаючи на повномасштабну війну в Україні, шахраї нікуди не поділися. Навіть почастішали випадки, коли людей намагаються обікрасти за допомогою нових схем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK