НБУ оновив порядок здійснення операцій в іноземній валюті

Нацбанк розширив перелік інформації, яка має розміщуватися на касах у банках та обмінниках.
НБУ оновив порядок здійснення операцій в іноземній валюті
Національний банк України / flickr.com

З 19 серпня 2023 року Національний банк України вносить зміни до порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті. Про це повідомили в НБУ.

Читайте також:

Розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватися в касі банку, небанківської фінансової установи та оператора поштового зв'язку, їх відокремлених підрозділів, пункту обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці:

  • інформацією про юридичну особу - банк або небанківську установу, з зазначенням місцеперебування, номера телефону або номера телефону "гарячої лінії" (за наявності), адреси електронної пошти, посилання на інтернет-сторінку (за наявності) для подання звернень клієнтів до банку, небанківської установи;
  • контактною інформацією НБУ з зазначенням місцеперебування, номера телефону універсальної "гарячої лінії", адреси електронної пошти, посилання на сторінку офіційного Інтернет-представництва для подання звернень клієнтів банку, небанківської установи до НБУ.

Читайте також:

"Зазначені зміни сприятимуть кращому інформуванню клієнтів про контакти для звернень у разі виникнення спірних/конфліктних ситуацій або для інформування про порушення під час здійснення валютно-обмінних операцій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, фізичним особам-нерезидентам надано можливість отримувати на поточні рахунки в гривнях кошти, сплата яких передбачена умовами цивільно-правових договорів. Це пов'язано з відповідними змінами в законодавстві України.

Читайте також:

Як діяти в разі виникнення порушень під час здійснення валютно-обмінних операцій:

  • потрібно звернутися зі скаргою до керівництва банку чи небанківської фінансової установи, яка порушує правила обміну валют, щоб вони були в курсі порушень їхніх підлеглих;
  • якщо реакції з боку керівництва банку чи небанківської фінансової установи немає, слід звернутися до НБУ.

Раніше ми писали, що Національний банк України пом'якшив вимоги до здійснення платіжних операцій із готівкою через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK