Наживалися на ухилянтах: у Вінниці викрили лікарів та посадовців військової медкомісії

У Вінниці викрили схему заробітку лікарів на ухилянтах.
Наживалися на ухилянтах: у Вінниці викрили лікарів та посадовців військової медкомісії
У Вінниці викрили масштабну схему нелегального виїзду чоловіків за кордон / ssu.gov.ua

У Вінниці ліквідовано масштабну схему нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку. Затримано організатора оборудки, який залучив до незаконної діяльності більше ніж 10 осіб. Насамперед чиновників обласної військово-лікарської комісії. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"За гроші організатор схеми пропонував потенційним призовникам уникнути мобілізації та втекти за кордон на підставі фіктивних документів про непридатність до військової служби за станом здоров'я. Вартість таких "послуг" він оцінював від 3 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від "складності" діагнозу й терміновості його "встановлення", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, після отримання "замовлення" зловмисник звертався до своїх спільників із місцевої військової медкомісії, які фальсифікували медичні висновки про стан здоров'я їхніх клієнтів.

Читайте також:

Так вони створювали формальну підставу для "списання" ухилянтів із військового обліку й зняття відповідних обмежень щодо виїзду за кордон.

Співробітники СБУ встановили понад 200 епізодів вчинення злочину з боку організатора схеми та його спільників.

Читайте також:

Правоохоронці затримали головного фігуранта - посадовця лікувально-діагностичного центру - "на гарячому" під час передачі йому нової суми неправомірної вигоди.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за ч. 2 ст. 368 ККУ.

Читайте також:

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки ліквідувала в Житомирі ще один канал незаконного виїзду за кордон громадян призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK